عملکرد خشککنهای خورشیدی بدین ترتیب است که مواد خشک شدنی به طور مستقیم و یا غیرمستقیم از انرژی حرارتی خورشید استفاده میکنند.
خشک کن مستقیم: کاربرد آن آسان و ارزان است ولی در این سیستم راهی برای کنترل درجه حرارت وجود ندارد، در این روش اگر سبزیها و میوهها زیاد در معرض تابش خورشید باشند تغییر رنگ داده و مقدار زیادی از ویتامینهای خود را ازدست میدهند.
خشک کن غیر مستقیم: در این روش درجه حرارت قابل کنترل است و مواد غذایی به طور مستقیم با اشعه خورشید در تماس نیستند. در نتیجه رنگ آنها ثابت میماند. در این وسیله با عبور هوای گرم شده توسط خورشید از درون محفظه، آب داخل محصولات تبخیر شده و هوای مرطوب از قسمت هواکش خارج میشود.
این فیلم آموزشی متناسب با پودمان 4 کتاب کاربرد فناوریهای نوین پایه یازدهم میباشد.