بیماریهای آبزیان به عنوان یک مشكل مهم در طول دوره پرورش مطرح میباشند، به همین جهت پرورش آبزیان بدون در نظر گرفتن امنیت زیستی و مسائل بهداشتی نه تنها به تولید مطلوب و بهرهوری مناسب نخواهد رسید بلکه با خسارات اقتصادی سنگین نیز همراه خواهد بود که میتواند به ورشکستگی مزرعه پرورش منتهی شود. در دوره پرورش، میتوان با انجام اقدامات بهداشتی بسیاری از عوامل بیماریزا و بیماریهای عفونی را كنترل كرد و در صورت بروز بیماری نیز با تشخیص سریع و اقدامات به موقع میتوان از گسترش بیماری جلوگیری کرد. حتی در صورت تلفات بالا در مزرعه با اجرای این دستورالعملها مانع از ورود آلودگی به منطقه و شیوع بیماری در سایر مزارع شد.